Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pentuesuunnitelmat

Huom! Pentuesuunnitelmat siirtyvät syksypuolelle. Tarkemmin suunnitelmista myöhemmin keväällä.

 

Pentuja odotetaan seuraavan kerran Helkavuoren kenneliin alkuvuodesta 2020! Suunnitelmat Nuolen astuttamiseksi ovat olleet jo pitemmän aikaa olemassa, mutta pentueen isän etsintä on vienyt aikaa. Marraskuun lopulla kävimme Piteåssa Nuolen kanssa Langgold Hunk Olove of Elvistä eli Potteria tapaamassa ja samalla muodostui tunne, että meidän urosvalinta on tässä.  

Pentueen emo, oma kasvattini Helkavuoren Taikavuoli eli Nuoli on erittäin energinen ja aktiivinen landseer, jonka kanssa harrastan ja kisaan useassa lajissa: VEPEssä, Rally-tokossa sekä TOKOssa. Näyttelyt eivät ole meidän ensisijainen harrastus, mutta Nuoli on myös Suomen, Liettuan ja Viron muotovalio. Nuoli on ollut elämänsä perusterve ja myös lonkat, kyynärät ja selkä on kuvattu priimaksi. Ulkonäöltään Nuoli on feminiininen ja luustoltaan kevyehkö. 

Koska Nuoli on todella vauhdikas ja melko kevyt, etsin urosta, joka täydentää Nuolen ominaisuuksia. Potter on luonteeltaan rauhallisempi kuin Nuoli mutta kuitenkin leikkisä ja sosiaalinen. Luusto on vahva. Potterin lonkat ja kyynärät on kuvattu terveeksi. Yksi tärkeä kriteeri uroksen etsinnässä oli hakea uros, jolla ei ole lähisukulaisia Nuolen kanssa. Nuolen sukua, varsinkin isän puolella on käytetty paljon jalostukseen ja se hieman rajoitti uroksen etsintää Suomesta. 

Nuolen sukutaulu ja tulokset löytyvät Kennelliiton jalostustietokannas: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI56956/15&R=226

Potterin sukutaulu ja muut tiedot löytyvät Ruotsin kennelliiton Hunddata-tietokannasta: https://hundar.skk.se/hunddata/Hund.aspx?hundid=3191916