Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Helkavuoren Taikanuoli, FI56956/15, Nuoli

 

Nuoli on ensimmäinen koiramme, joka on myös oma kasvattimme. Sen elämää on todellakin päässyt seuraamaan syntymästä saakka :-) Nuoli on luonteeltaan selvästi äitinsä tytär: erittäin vilkas  ja haluaa osallistua kaikkeen perheen tekemiseen. Nuoli tulee toimeen hyvin niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa. Tosin näin yhden vuoden iässä rauhoittumisen taitoa saisi joskus olla enemmän. 

Tähän mennessä Nuolen kanssa on harjoiteltu perustottelevaisuutta ja vepeilyä. Aika näyttää, missä muissa lajeissa kisaamme kuin vepessä.

Rakenteeltaan Nuoli on  sopusuhtainen ja feminiininen. Luusto on keskivahva.  Nuoli on vielä pentumainen (sekä ilmeeltään että käytökseltään) ja selvästi keskenkasvuinen. Alla näyttelyarvosteluja.


Terveystulokset:

    HD (lonkat): A/A

    ED (kyynärät): 0/0

    selkä: VA0, LTV0 

    DM (selkäydinrappeuma): N/N eli terve

    MD (lihasrappeuma): N/N eli  terve

Harrastukset:

Näyttelyt:         Erikoisnäyttelyn 2016 SA, JUN-ROP; 2 x SERT 

VEPE:                 Epävirallisessa JUN-luokassa 2xJUN1; 2017 2 x ALO1 => siirto AVO-luokkaan

 

 

Näyttelyarvosteluja

Landseerien erikoisnäyttely 3.9.2016 Tuomari: Antje Sander, Saksa.  JUN ERI JUK1 SA JUN-ROP

vapaasti käännettynä: "9 kuukautta vanha, keskikokoinen, rakenteeltaan harmoninen nuori narttu. Feminiininen pää kapealla, symmetrisellä piirrolla. Leikkaava purenta. Hieno pigmentti. Keskiruskeat silmät. Rinnan leveys ja syvyys iän mukaisesti kehittyneet. Oikeanlainen ylä- ja alalinja. Keskivahva, tyyppiin sopiva luusto. Yhdensuuntaisesti asettuneet etu- ja takaraajat. Ei vielä vakaat välikämmenet. Liikkeet vapaat, maatavoittavat ja oikein kannettu häntä. Liikkuu ikäänsä nähden erittäin hyvin. Erinomainen turkin laatu ja erittäin hyvä, puhdas värijakauma. Rakastavasti esitetty."

Jyväskylän kv 12.11.2016 Tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen. JUN EH, JUK2

Vielä pentumainen. Riittävän kokoinen narttu. Hyvä pään pituus ja oikea profiili. Kevyt kuono. Tummat silmät. Hyvä selkälinja, hyvät raajojen kulmaukset. Ranteiden tulisi olla joustavammat. Puhtaat, kauniit värit. Karva vielä lyhyt. Käytös pentumainen, iloinen, vallaton.

Jyväskylän kv  13.11.2016 Tuomari Peter Berchtold, Itävalta. JUN ERI JUK1 SA PN2 VARA-SERT

Excellent junior. Feminine head and expression. Well set ears. Super neck and topline. Well angulated. Excellent chest for her age. Good coat. Happy, free mover.

Messari 11.12.2016 Tuomari Jari Laakso. JUN ERI

Hyvä rungon pituus. Riittävä tilavuus. Tasap. kulmaukset. Vielä vajaa eturinta. Hyvä päänprofiili. Terveet liikkeet. Leikki on lasten työtä :-) (Tämä oli näyttely, jossa Nuolen käytös oli ihan kamalaa kehässä, siitä viimeinen huomautus).