Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Edesmenneet koiramme

 

Fuksiaanan Bettina, FIN29110/95, 'Molli'

 

 

Molli oli ensimmäinen landseerimme, joka kasvatti meistä lansuihmisiä. Luonteeltaan Molli oli varsin dominoiva, mutta omaa perhettä kohtaan ehdottoman uskollinen koira, joka suhtautui intohimoisesti kaikkeen mitä teimme. Erityisen kiihkeä vietti sillä oli vettä kohtaan. Mollin kanssa aloitimmekin VEPE-harrastuksen ja kisasimme AVO-luokkaan saakka. Mollin elämää varjosti kasvuaikana kasvuhäiriöt ja myöhemmin olkanivelen nivelrikko.  Molli jouduttiin lopettamaan 11 vuoden iässä yleiskunnon romahdettua.

 

Fuksiaanan Cheri, FIN24057/99, 'Tuisku'

 

Tuiskua ottaessamme hain hieman pehmeämpää paria Mollille ja sen sainkin. Tuisku oli luonteeltaan kiltti ja sopeutuvainen ja tuli toimeen kaikkien kanssa. Tuiskun kanssa harrastimme VEPEä,  TOKOa ja kävimme parissa näyttelyssäkin. Tuiskua stressasi kuitenkin kaikenlaiset koetilanteet, jonka takia harrastimme lähinnä omaksi iloksi. Tuisku oli perusterve koira,  jolla ei ollut mitään nivelongelmia. Mahalaukun kiertymä Tuiskulla oli 2 vuoden iässä, mutta siitä se toipui eikä se koskaan leikkauksen jälkeen oireillut. Tuisku jouduttiin lopettamaan 12 vuoden iässä silmään tulleen kasvaimen vuoksi.

 

Pessintassun Essi, FIN23315/05, 'Laikku'

 

 

Laikku oli ihana koira, jonka luonne oli kultaa, vaikka sen elämässä oli paljon vastoinkäymisiä. Luonteeltaan Laikku oli energinen ja innokas koira, jolla oli intohimo vesipelastukseen ja VEPEä harrastimmekin Laikun kanssa AVO-luokkaan saakka. Harrastuksia hidastivat molempien polvien  polvileikkaukset sekä ihosyöpä (MAST-solukasvaimet), jonka selätimme kerran, mutta joka uusi myöhemmin. Laikusta jouduimme luopumaan 9 vuoden iässä, mutta sillä tulee olemaan aina erityinen paikka sydämessäni.

 

Wuoriluodon Bigsurprise Frida, FI23544/11, 'Vilkku'

 

 

Vilkku oli kauan odotettu pentumme, joka jouduttiin päästämään sateenkaarisillalle jo kolmen kuukauden iässä vakavan sydämen vajaatoiminnan vuoksi. Järkytys oli suuri ja menetys käsittämätön ymmärtää.