Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vuoden Vaihtuessa

Lisätty 31.12.2019

Tähän aikaan vuodesta on hyvä katsoa mitä tuli tehtyä. Koirien kanssa on ollut tosi onnellinen ja hyvä vuosi. Tärkeintä on ollut se, että koirat ovat olleet pääosin terveitä ja Taikakin jaksaa vielä 8-vuotiaana touhuta täysillä. Nuoli on puolestaan parhaassa harrastusiässä ja olemmekin tehneet paljon vuoden aikana. 

Harrastuspuolella meidän suurin saavutus on epäilemättä RTK4-koulutustunnusten saaminen Rally-tokossa sekä Taikalle että Nuolelle ensimmäisinä landseereina ja vieläpä samassa kisassa. Taikan osalta RTK4 oli haaveena, mutta Nuolen osalta tavoite oli saada kahlattua VOI-luokka läpi, joten myös MES-luokan tulosten saavuttaminen samana vuonna meni yli odotusten. Näyttelykehissä Nuoli kunnostautui myös vaikkemme näyttelykehiä aktiivisesti kiertäneetkään. Liettuassa kävimme kuitenkin näyttelyreissulla ja samalla Nuoli valioitui, joten Nuoli on nyt Suomen, Viron ja Liettuan valio. Samalla Nuoli saavutti kv. valion arvoon oikeuttavat tulokset.

BH-kokeen suoritimme myös syksyllä Nuolen kanssa melko vähällä valmistautumisella. VEPEssä tavoitteena oli saada Nuolen kanssa AVO-luokka pois alta. Toisen AVO1-tuloksen saavutimme, mutta vielä jäi yksi tulevaisuuteen. VEPEn puolella jäi harmittamaan se, että loppukesän Jyväskylän koeviikonlopun jouduimme perumaan Nuolen mahataudin vuoksi. VEPEssä tuomarointi vie sen verran viikonloppuja, että omat koeviikonloput on pakko suunnitella hyvissä ajoin. TOKOssa Nuoli saavutti AVO3-tuloksen ja täytyy myöntää että TOKO jäi meillä vähän Rally-tokon jalkoihin. Tavoitteena oli saavuttaa AVO1-tulos, joten siihen ei päästy. Tosin loppuvuonna iski myös pieni väsymys harrastusten suhteen, joten voin syyttää itseäni laiskasta TOKOn treenaamisesta. Vähän huonoa tuuria oli myös TOKOn suhteen, kun juoksut alkoivat joulukuussa päivää ennen TOKO-koetta, johon meillä oli paikka. Vaan eipä harmitella juoksujen alkua, koska juoksujen alkamisen kautta pentusuunnitelmat ovat entistä lähempänä!

Omista saavutuksista harrastuspuolelta voisi kai mainita VEPE-ylituomarioikeuksien saaminen. Ensi kesä näyttää hyvin kiireiseltä kalenterin mukaan ... Myös rallytokon koetoimitsijakurssin kävin suorittamassa, joten enköhän talkoile siinäkin lajissa tulevana vuonna.

Viime vuonna minulla oli tähän aikaan aika selvänä päässä, mitä tavoittelemme erityisesti Nuolen kanssa eri harrastuksissa. Nyt päällimmäisenä on pentusuunnitelmat, jotka toivottavasti realisoituvat keväällä ja sitten katsellaan rauhassa, mitä muuta ehditään tehdä! Hyvää alkavaa vuotta kaikille!