Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vuoden lähetessä loppuaan

Lisätty 19.12.2017
Joulu alkaa lähestyä uhkaavasti, joten nyt voisi pysähtyä hetken ja miettiä mitä kaikkea on loppuvuonna tapahtunut erityisesti koirarintamalla. Ja paljon sitä onkin. Viime blogissa oli vasta päästy vepe-kaudesta eroon ja hetken perästä tämä kiireinen vuosi vaihtuu jo seuraavaan. Tämä mennyt vuosi on ollut todella hyvä ja menestyksekäs ja niin omat koirat kuin kasvatitkin ovat tuoneet monia ilon hetkiä. 
 
Nuoli ja sisaruksensa Taika-pentueesta täyttivät 2 vuotta marraskuun lopulla ja kai niitä nyt voisi jo nimittää täysi-ikäisiksi, vaikkei touhu aina siltä tunnu. Toisaalta kun katsoo mennyttä vuotta, niin ihan hirveästihän Nuoli on kehittynyt ja viisastunut vaikka vauhtia täynnä se on edelleen. Toisaalta kun Taikakin on kuuden vuoden ikäisenä aikamoisen energinen, niin ehkei vauhti ihan heti hyydykään. Pentujen kuulumisia olen kuullut silloin tällöin ja viime aikoina on tipahdellut erittäin mieluisia terveystuloksia. Maisa (Helkavuoren Taikavyö) kävi lonkka- ja kyynäräkuvissa syksyllä ja juuri tänään ilmestyivät Aavan (Helkavuoren Taikatalvi) tulokset koiranettiin. Molemmilla lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Aiemminhan Nuoli ja Bauno kävivät jo kuvissa samoin tuloksin, joten aivan huippua on pentujen terveystulokset olleet. Se ilahduttaa kasvattajan mieltä todella paljon! Toivottavasti keväällä saamme loppujenkin pentujen viralliset terveystulokset.
 
Näyttelyrintamallahan olen ulkoistanut Nuolen näyttelyreissut, koska minulla on ilokseni pro-kaksikko Iike ja Aune, jotka kuskaavat Nuolta näyttelyyn. Jo kaksi kertaa peräkkäin tämä konsepti on tuottanut SERTin. Jälkimmäinen näyttelykäynti oli Tampereen näyttely 25.11.2017 juuri kun Nuoli oli saavuttanut kahden vuoden iän ja oli mahdollisuus saalistaa ratkaisevaa kolmatta sertiä ja muotovalion titteliä. Tampereella tuomari Carsten Birk piti Nuolesta kovasti ja Nuoli putsasi pöydän ollen AVO ERI AVK1 SA PN1 SERT ROP FI MVA.  Niinpä sain kotiin tuomisina kauhean määrän ruusukkeita ja muotovalion!  Tämä ei ole todellakaan meillä ihan jokapäiväistä herkkua, joten sitähän piti sitten juhlia. Kiitos handler-tiimille, te olette mahtavia! Ja niin on tietysti koirakin. Vähänkö jännitti kun seurasin reaaliaikaista tulosseurantaa netistä. Olin samaan aikaan Taikan kanssa rally-tokokisoissa ja nehän meni ihan pipariksi kun sain tiedon valioitumisesta juuri ennen suoritusta. Mutta ei haitannut yhtään.
 
Nuoli FI MVA, kuva: Ari LehtonenNuoli FI MVA, kuva: Ari Lehtonen
 
Enimmäkseen koirien kanssa aika on mennyt ihan muissa riennoissa kuin näyttelykehissä. Kun molempien kanssa harrastaa vepe-kauden ulkopuolella sekä rally-tokoa että tokoa ja viime aikoina varsin säännöllisestikin, niin vapaa-ajan ongelmia ei ole. Pääasiassa olemme treenanneet Haukkuvaarassa Oona Tuormaa-Soikkelin ohjatuissa treeneissä ja lisäksi käymme silloin tällöin Mujusen Salmen toko-tunneilla tsekkaamassa koekuntoa. Ja tämän lisäksi on omaehtoisia treenivuoroja parissakin porukassa ja tietysti oma nöffi-lansuporukka, joiden kanssa käydään touhuamassa kaikenlaista kivaa silloin tällöin. 
 
Nuolen kanssa tavoitteena oli tänä vuonna korkata sekä rally-tokon kisaura että startata toko-kokeessa. Hyvin on mennyt. Rally-tokossa aloitimme saman tien tuplakisalla Tampereella 28.10. ja pisteitä saimme 98 ja 99 (maksimi 100). Ei siis valittamista. Kun vielä kävimme Lempäälässä marraskuussa tekemässä yhden kisastartin onnistuneesti (pisteet 96), niin saavutimme RTK1 koulutustunnuksen ja meidät siirrettiin AVOon. AVOonkin meillä oli jo kisapaikka, mutta peruin sen ja päätin, että treenataan nyt vähän kuitenkin ennen seuraavaa luokkaa. Todennäköisesti kuitenkin alkuvuodesta starttaamme rallyssa Nuolen kanssa. Taika kävi kolme starttia rallyn VOI-luokassa syksyllä, mutta hyväksyttyjä tuloksia emme vielä saaneet. Paremmalla tuurilla olisimme voineet saada hyväksyttyjä 'rimaa hipoen' -tuloksia, mutta nyt otetaan aikalisä ja koitetaan varmistella suoritusta. Rallyssa laji vaikeutuu aika paljon avoimen luokan jälkeen ja entistä pienemmistä epätarkkuuksista ja eriaikaisuuksista alkaa ropista pisteitä. 
 
Tokon puolella Taika on ilahduttanut tekemisellään vaikka olemmekin käyneet kokeissa harvakseltaan. Eka AVO1 tuli kesällä ja lokakuussa kävimme Pieksämäellä hankkimassa toisen AVO1:n pistein 270,5. Pieksämäen hau-hau halli on kyllä minun lempparipaikkoja tokoilla. Koiralla on erinomainen suoritusrauha ja toisaalta katsojilla on lämmin odotustila, josta lasiseinän läpi näkee kentälle muiden suoritukset ja tulospalvelu toimii reaaliajassa kahvilassa näytöltä. Aika mahtavaa! Taikan kanssa on ollut nyt tosi kivaa toko-kentällä kun se on jotenkin ollut niin innostunut ja motivoitunut. Toivottavasti meidän yhteinen harrastustaival jatkuu edelleen, Taika on niin ihana harrastuskaveri. 
 
Nuolen kanssa oli aika jännää startata tokossa, kun emme olleet ehtineet oikein kokonaista palkatonta suoritusta harjoittelemaan. Päätimme kuitenkin aloittaa TOKO-uran, kun kotiseuramme Muuramen seudun kennelkerho järjesti ulkokokeen 13.12. Alku oli ihan hirveä ja Nuoli oli niin huonossa vireessä, että mietin ensin että tästä ei tule yhtään mitään. Paikkiksen se kuitenkin jotenkin handlasi, joskin piti komentaa perusasentoon kaksi kertaa. Seuraamisen alku meni yksilöliikkeissä myös ihan huuhailuksi, mutta sitten Nuoli yhtäkkiä tajusi, että mehän ollaankin töissä ja loput liikkeet meni hienosti. Palkinnoksi saimme luokkavoiton ja ALO1 tuloksen pistein 175,5 (maksimi 200). Seuraava koe oli jo heti kolmen päivän päästä 16.12. Pieksämäellä ja siellä vireen kanssa meni samalla tavoin. Tosin nyt saimme yhden nollankin liikkeestä maahanmenosta ja jäimme sitten 1-tuloksesta 4 pisteen päähän (pisteet 156). Eli nyt meidän täytyy keskittyä suoritusvireeseen ja suorituksen alkuun, jotta ei menetetä turhia pisteitä. Yksi koe olisi vielä edessä tänä vuonna Nuolen kanssa tapaninpäivänä. Kyllä me sinne varmaan menemme, mutta ensin syödään joulukinkkua! Jouluisia ajatuksia toi mieleen jo eiliset jouluiset valokuvaussessiot koirien kanssa sekä kotona että Haukkuvaaran hallilla. Taika toivottaa alla olevan kuvan myötä leppoisaa joulunaikaa kaikille!
 
Kuva: Jouni ParkkonenKuva: Jouni Parkkonen