Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vuoden alkuun ilon aiheita ja vähän huoliakin

Lisätty 15.01.2018

Viime vuoden lopussa saimme huolen aiheita, kun Taikalta löytyi nisäkasvain. Taikalla oli ollut jo jonkin aikaa pitkittyneen valeraskauden oloinen tila, joka ei mennyt ohitse. Yhdestä nisästä valui nestettä, jota luulin ensin maidoksi, mutta tutkimuksessa selvisi, että kyseessä olikin tulehtunut kasvain, joka vuodon aiheutti. Onneksi saimme leikkausajan pikaisesti Almavetiin ja Taikan leikattiin joulun välipäivinä.


Toipilas-Taikan hamemuotiaToipilas-Taikan hamemuotiaLeikkaus meni onneksi hyvin ja vaikka kasvain todettiinkin pahanlaatuiseksi, se saatiin kokonaan pois ja oli tyypiltään luokkaa I (luokittelu I-IV, jossa I on vaarattomin).  Ennuste on siis varsin hyvä, mutta varma ei tietysti voi olla. Nyt eletään päivä kerrallaan eikä murehdita huomisesta, koska ei Taikakaan murehdi. Se on toipunut jo täysin leikkauksesta ja haluaisi jo kovasti treenaamaan. Taikasta on  tosi ärsyttävää, kun Nuoli pääsee joka kerta mukaan treenireissulle. Onneksi nyt päästään jo normaaleille lenkeille vaikkei koiria olekaan vielä keskenään laskettu peuhaamaan vapaana. Taikalla on vielä edessä sterilointi, jonka toivotaan rauhoittavan hormonitoimintaa, joten yksi toipilasvaihe on vielä tulossa. Sen jälkeen edetään sen mukaan aktiviteeteissa, kun Taikalle sopii. 

Kiireisen syksyn jälkeinen Nuolen joululoma on nyt vietetty ja tammi-helmikuussa on tarkoitus palata sekä rally-toko että toko-areenoille. Rallyssa starttaamme jo ensi viikonloppuna poppareiden kisoissa, se onkin sitten AVO-luokan ensimmäinen kisa!

Vuoden alussa kasvatit ovat taas tuottaneet iloa. Maisa (Helkavuoren Taikavyö) kävi viime viikonloppuna pyörähtämässä Kajaanin KV-näyttelyssä kehässä ja valittiin landseerien kauneimmaksi. ROP-tittelin lisäksi Maisa saavutti myös muotovalion arvon eli nyt pentueessa on jo kaksi FI MVA:ta. Onnea kaunis Maisa ja perhe! 

 

 

 

Ahvenanmaan vahvistuksemme Altto (Helkavuoren Taikahuilu) kävi kuvauttamassa lonkkansa ja kyynäränsä ja tulokset olivat parasta A-sarjaa eli A/A, 0/0. Nämä terveystulokset ja pentujen terveytilanne ylipäätään ilahduttaa uskomattoman paljon, koska se on kuitenkin lähtökohta hyvään koiran elämään ja sen päälle voi sitten rakentaa kaikkea muuta, jos intoa riittää.

 

Altosta on kasvanut komea poika. Kuva: Siv OnkinenAltosta on kasvanut komea poika. Kuva: Siv Onkinen