Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vielä on kesää jäljellä

Lisätty 29.07.2017

Vannoin, että kesäloman aikana päivitän viimein blogiin kuulumisia. Vielä on viikko lomaa jäljellä, joten vielä ehtii!

Kevään aikana on tapahtunut paljon ja oikein mukavia asioita. Aloitetaan näyttelypäivityksillä, koska se on ajankohtainen. Nuoli (Helkavuoren Taikanuoli) oli tänään Helsingissä Eukanuba Summer Showssa ERI, NUK1, PN4, SA, SERT ja sai tänään siis toisen sertinsä , tuomarina Harri Lehkonen. Hauskinta oli etten minä ollut mailla halmeilla, vaan Nuoli oli reissussa huippuhandlereiden Iiken ja Aunen kanssa. Mahtava juttu!

Alkuvuodesta kävimme myös näyttelyissä Nuolen ollessa vielä JUN-luokassa. Toukokuussa saavutimme ekan sertin Lahden ryhmänäyttelyssä 14.5., tuomarina Jean Lawless. Myös Nuolen sisko Maisa (Helkavuoren Taikavyö) on kunnostautunut näyttelyareenoilla ja Maisalla on Nuolen tavoin kaksi sertiä, joista jälkimmäinen tuli huhtikuun lopulla Tohmajärvellä. Maisa onkin tosi kauniisti kehittynyt nuori neiti. Katsotaan nyt, miten näyttelyrintamalla jatketaan. Viimeistään sitten palataan kehiin, kun Helkavuoren pennuille tulee ikää 2 vuotta.

Kovin mukavia tuloksia saimme myös terveystarkastuksista, kun kävimme Nuolen ja Baunon (Helkavuoren Taikayö) kanssa virallisissa kuvauksissa. Molempien lonkat ja kyynärät kuvattiin ja tulokset olivat huippua: HD A/A ja ED 0/0. Nuolelta kuvattiin lisäksi selkä ja hyvältä näytti sekin. Virallisia spondyloosituloksia ei saatu, koska Nuoli oli alle 2 vuotta, mutta muut lausunnot saimme ja ne olivat erinomaiset: nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali) ja välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali). Innolla odotan, että muutkin pennut käyvät kuvauksissa. 

Harrastuspuolella keväällä aktivoiduimme Taikan kanssa taas tokoilemaan ja uskaltauduimme uusilla säännöillä AVO-luokkaan. Kisaamisessa oli niin pitkä tauko sääntömuutoksen ja pentujen takia että hirvitti mennä kokeeseen, mutta eihän se niin kamalaa ollutkaan! Ensin huhtikuussa saimme AVO2-tuloksen, sitten toukokuussa AVO3 ja lopulta Vihtavuoressa toukokuussa ensimmäisen AVO1:n. Ykköstulos tuli täpärästi pistein 256,5 mutta ei haittaa yhtään. Oli hieno hetki.

Kesä on mennyt pääosin vepen merkeissä pääosin: niin tuomaroiden, kisaten kuin koulutuksissakin. Alkukesästä kävime kokeissa lähinnä siksi, että loppukesästä mahdollisuuksia on vähemmän tuomarointien vuoksi. Taikalta en odottanutkaan mitään Luumäen avauksessa VOI-luokassa ja ei se mitään osannutkaan. Koiraa ei voi siitä kuitenkaan syyttää, meillä on ihan liian vähän harjoituksia takana. Nuoli olisi voinut kyllä ottaa ykkstuloksiakin ALOssa, mutta jotenkin saimme vientiongelman aikaiseksi alkukaudesta. Onneksi se on työstettävissä ja tällä hetkellä on hyviä treenejä alla ja toivon mukaan ainakin pari mahdollisuutta kisaamiseen tulee vielä syksypuolella. Erityisen mukavaa tänä kesänä oli se, että saimme Savonlinnan lomakaudellekin ad hoc -treeniporukan koottua kasaan ja niin kesälomalle ei tullut taukoa vepeilyyn. Syksyä kohti kiire vaan lisääntyy, kun ohjelmassa olisi vepe-leiri, lansujen rotumestikset, Keski-Suomen PM-kisat, SM-viikonloppu ja parit muut tuomaroinnit.

Kesällä aloitimme Nuolen kanssa tokoilun vähän systemaattisemmin ja tavoitteena on ehdottomasti vielä kisatakin, katsotaan nyt onko vuosi 2017 vai 2018. Nuolen kanssa tulemme myös rally-tokoilemaan, mutta mennään toko edellä ainakin nyt. Taikan kanssa sen sijaan toivon vielä tänä vuonna korkkaamaan Rally-tokon VOI-luokan ja samoin jatkamme tokon AVOssa kisaamista.