Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vepe-kauden jälkeen

Lisätty 17.09.2017

Virallinen vepe-kausi on ohitse, vaikkakin Keski-Suomen totinen (?) puulaakikisa vielä tulossa viikon päästä, joten voisi summeerata kauden. Kaiken kaikkiaan kiireinen se on ainakin ollut ja varsinkin elokuussa tuntui olevan vepe-touhuja niin paljon, että tuntui ettei elämässä muuta olekaan. Kiire jatkui vielä syyskuun puolelle SM-koeviikonlopun yli ja sen jälkeen vielä Keski-Suomen kennelkerhon koeviikonloppuun, jossa käytiin myös piirinmestaruuskisa. Taika ei osallistunut piirinmestaruuteen sikä oikein muuhunkaan, koska sillä alkoi juoksut elokuussa juuri pari päivää ennen Savonlinnan rotumestaruuskoetta. Siinä vaiheessa harmitti kyllä todella paljon, mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että emme menettäneet sen paremmin rotumestaruutta kuin piirinmestaruuspalkintoakaan juoksujen takia. Meillä on Taikan kanssa paljon VOI-luokassa tekemistä, jotta menestystä voisi odottaa. Ensi vuonna siis jatketaan. Pahasti van näyttää kalenterin valossa, että juoksut osuu ensikin vuonna keskelle kesää. Se on tietysti harmi, kun Suomen kesä on niin lyhyt muutenkin.

Nuolen vepe-kausi oli mielenkiintoinen. Voin rehellisesti sanoa, että keväällä ajattelin ALO-ykkösten saalistamisen olevan helppoa. Nuoli on kuitenkin ollut tosi innokas vepeilijä jo JUN-kesänä ja vientikin meni kivasti vuosi sitten. Kun tänä kesänä sitten vienti alkoi tökkiä ja kokeista kerättiin 75 pisteen tuloksia, niin usko alkoi horjua. Loppukesä kyllä satsattiinkin viennin treenaamiseen. Olin päättänyt jo aiemmin, että itse en mene vientiesinettä vastaanottamaan, vaan että minä lähetän aina koiran. Se kuitenkin tulee ylemmissä luokissa eteen, joten parempi tehdä se työ nyt. Niinpä vahvistettiin harkoissa sekä sitä, että veneestä saa aina hyvän palkan mutta myös sitä, että vietävä on, jos niin käsketään. Ja vietiinhän me, toisinaan myös  yhdessä :-) Aikamoisia taistelujakin käytiin kyllä välillä rannassa. Kun viimeiset kokeet lähestyivät syyskuussa ja harkat menivät välillä tosi hyvin mutta kenraaliharjoitus ei sujunut ollenkaan, niin vähän sekavin mielin suuntasimme Uuraisille. Päätin kuitenkin, että nyt tehdään kaikki niin, että olisi edes onnistumisen mahdollisuus ja viikonloppu oli loppujen lopuksi menestys. Nyt voi sanoa että perhe-Lehtosen tiimi toimi loistavasti ja saavutuksena oli kaksi 100 p koetta ja Nuolen siirto AVOon! Hieno päätös kaudelle. 

Syksyn tullen on taas aikaa enemmän toko- ja rally-harkkoihin ja varmasti pyörähdämme Nuolen kanssa näyttelyssäkin. Välillä pitää kuitenkin myös pitää hauskaa ja sellaista oli tänään luvassa, kun kävimme lansuporukalla laavuretkellä paistamassa makkaraa Vihtavuoren maastossa. Samalla treenailtiin höntsä-hakua. Kerrankin koirat pääsi irrottelemaan oikein kunnolla ja rypemään mutalammikoissa koko rahan edestä :-) Kuvassa koko kööri: Lysti, Ava, Nuoli, Taika ja Tahvo.