Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vauhdikas vuoden alku

Lisätty 11.03.2019

Vuosi 2019 on alkanut vauhdikkaasti harrastusten parissa. Jyväskylässä ja lähiseuduilla on ollut kivasti erityisesti rally-kisoja ja kun koirien rallyn seuraavat luokat alkoivat vuoden alussa olla sillä tasolla, että niiden kanssa kehtasi mennä kisa-areenoillekin, niin olemme kisanneet  ahkerasti.

Nuoli Kuopion RT-kisoissaNuoli Kuopion RT-kisoissa

Nuoli kävi helmikuussa kisaamassa ensin Mikkelissä 3.2. Kyseessä oli Nuolen ensimmäinen VOI-luokan kisa ja vähän jännitti, miten meidän käy. Virheetön rata ei ollut ja yksi kymppivirhekin mahtui radalle, mutta olin  tyytyväinen 82 pisteeseen ja ensimmäiseen VOI-luokan suoritukseen.  Tuomarina oli Minna Hillebrand. 

Nuolen kanssa jatkoimme VOI-luokkaa 16.2. Kuopiossa, jossa oli peräti tripla-kisat. Me tyydyimme osallistumaan kahteen starttiin. Kisapaikka oli kiva, koska vaikka porukkaa oli paljon, niin ei ollut ahtauden tunnetta. Toki päivä oli pitkä ja kun lähdimme kuuden paikkeilla pois, niin vasta silloin C-kisan mestariluokka alkoi! Meidän ohjelmassa oli ensin Taru Leskisen rata, joka meni todella hyvin ja pääsimme jopa palkintopallillekin, kun Nuolen 94 p tulos oikeutti kolmossijaan. Toinen kisamme oli Tytti Lintenhoferin C-rata. Nuoli vaikutti jo hieman väsyneeltä radalle mennessä ja mietin, että olikohan tuplarata hyvä ajatus. Rata meni kuitenkin ihan kivasti minun virheistä huolimatta ja 86 pisteen suoritus sinetöi sen, että saimme RTK3-koulutustunnuksen ja nousimme MES-luokkaan.

Tuntuu käsittämättömältä, kun Nuoli on jotenkin minulle edelleen nuori kakara, mutta pienestä (?) vallattomuudestaan ja ylienergisyydestään huolimatta - tai juuri sen vuoksi - se on ihan mahtava harrastuskaveri! Nuolessa on se jännä piirre, että se voi olla ennen suoritusta rauhaton ja äänekäs, kun ei tapahdu mitään, mutta sitten kun menemme radalle ja se pääsee tekemään töitä yhdessä, niin sen keskittyminen ja into on upeaa seurattavaa. 

 

 

Taikan TK2Taikan TK2

Vaikka Nuolella onkin ollut hieno alkuvuosi, niin eniten ylpeä olen kuitenkin Taikan alkuvuoden saavutuksista. Meillä on ollut pitkään Taikan kanssa TOKOn AVO-luokka työn alla. Jo muutama vuosi sitten saimme pari pistettä vaille 1-tuloksen ennen kuin säännöt muuttuivat. Sitten tuli pentujen takia taukoa, sen jälkeen oli sairastelua, joka vei aikaa. Lisäksi uusien sääntöjen ruutu-liikkeen oli työn ja tuskan takana. Pikku hiljaa pääsimme juonesta kiinni ja 2017 saimme pari AVO1-tulosta. Sen jälkeen 2018 saimme tulokseksi vain AVO3-tuloksia. Päätin, että kyllä me se viimeinen AVO1 vielä saavutetaan ja sen jälkeen saa Taika saa jäädä TOKOsta eläkkeelle ja jatkamme vain rallyn parissa.

19.1. oli TOKO-kokeet Jyväskylässä, joten sinne siis kokeilemaan onnea. Paikkis meni hienosti, joten alku oli hyvä. Yksilöliikkeet oli jaettu kahteen osaan, mikä sopii meille hyvin. Ekassa setissä oli liikkeestä seisominen, luoksetulo, liikkeestä maahanmeno ja ruutu. Pari ensimmäistä liikettä meni oikein hyvin, mutta sitten liikkeestä maahanmeno meni nollille, kun Taika jäikin istumaan. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kunjuuri tuo liike nollataan, vaikka kyseessä on tavallaan alokasluokan liike. Kun vielä ensimmäisen setin ruudussa oli vähän säätöä ja saimme siitä vain arvosanan 6, epäilin jo onko ykköstulokseen enää mahdollisuutta. Mutta sitten toisessa osiossa kaikki meni aika lailla nappiin: ensin nouto, sitten täydelliset kaukot,  hieno seuruu, onnistunut  hyppy-liike ja lopuksi merkin kierto. Tämän jälkeen olin jo valmis sanomaan, että tämä oli meidän paras TOKO-koe AVOssa ja siitä palkintona saimme 281 p ja TK2-koulutustunnuksen sekä tuomari Juha Kurtilta yleisvaikutelmaksi 10.

Taika ykköslajiksi on muodostunut rally-toko ja se tuntuu olevan Taikankin mielestä mukavampaa kuin toko. Viime vuonna noisimme Taikan kanssa mestariluokkaan ja kun omassa hallissa järjestettiin 23.2. kisat, niin päätin startata MES-luokan siellä. Tuomarina oli Tytti Lintenhofer. Mestariluokan startti vähän jännitti, koska kieltämättä ihan kaikkea emme vielä osaa, mutta sen verran hyvä perustaso on, että ajattelin, ettei tuloskaan ole pois suljettu. Kisarata ei ollut minusta kovin vaikea, mutta kuitenkin tekninen ja vaaranpaikkoja oli esimerkiksi edessä peruutus ja liikkeestä istumaan jääminen. No, vaikeammat kyltit meni hyvin, mutta sitten pari alempien luokkien tehtävää meni poskelleen ekalla kerralla, joten jouduin ne uusimaan. Tällä kertaa olin onneksi hereillä, koska uusin juuri oikeat tehtävät ja niinpä saimme tulokseksi 79 p ja ensimmäisen hyväksytyn MES-luokan tuloksen. Lisäksi Taikan kokonaisilme oli tosi kiva, kuten ehkä alla olevasta kuvasta näkyy.  Väittäisin jopa, että meillä oli hauskaa radalla!Nuoli Jyväskylän MES-luokan kisassa. Kuva: Jouni ParkkonenNuoli Jyväskylän MES-luokan kisassa. Kuva: Jouni Parkkonen