Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pentuesuunnitelmia ja BH

Lisätty 03.11.2019

Kyselyjä on tullut seuraavasta pentueestamme ja kannattaakin olla yhteydessä jos pentu kiinnostaa. Myös pentueen emoa voi käydä katsomassa meillä Jyväskylässä, kuten jotkut ovat jo tehneetkin. Olen ollut vielä varovainen ottamaan varauksia vastaan koska urossuunnitelmat ovat olleet auki. Ne ovat pikku hiljaa kuitenkin edenneet ja joitakin ehdokkaita on käyty jo katsastamassa. Paria urosta on tarkoitus käydä vielä katsomassa, mutta marraskuun loppuun mennessä uskon suunnitelmien selviävän. 

 

Pentuemietintöjen lisäksi syksy on mennyt koirien kanssa touhutessa. Yksi tavoite tälle vuodelle oli suorittaa BH-koe Nuolen kanssa. Viime viikonloppuna saimme koepaikan Jämsän Längelmäelle ja päätin sen ottaa vastaan vaikka samalle päivälle osui myös VEPE-tuomareiden vuosipalaveri ja epäilin miten näiden yhdistäminen onnistuu aikataulullisesti. No, vähän kiirettä piti, mutta onneksi BH alkoi jo klo 9 ja se saatiin menemään läpi aamupäivän aikana, joten ehdin kuin ehdinkin molempiin!

Itse BH:ssa tunnelma oli ihan mukava. Tuomarina oli Juha Kurtti, joka on tosi rento ja ystävällinen eikä omalla käytöksellään ainakaan lataa jännitystä kisaajille. Siitä huolimatta jostain syystä BH jännittää ihan hirveästi, joten itse en osannut ottaa rennosti. Nuolenkaan vire ei ollut alussa paras mahdollinen ja se vielä lisäsi jännitystä. 

Aloitimme paikallaan makuulla toisen koiran tehdessä tottisosuuden. Nuoli pysyi valtaosan aikaa hyvin maassa, mutta sitten kuulin Nuolen haukahduksen ja arvasin, että Nuoli saattaa lähteä liikenteeseen. Se tulikin sitten minun luokse ennen toisen koiran suorituksen loppua. Sitä en pelännyt, että se toisen koiran luo lähtisi. Se suoritus jäi siis puutteelliseksi. Siinä vaiheessa tiesin, että loput liikkeet pitäisi mennä varsin hyvin, että saisimme BH:n läpi. Taluttimessa seuraamisessa aluksi Nuoli oli vähän kaukana minusta, mutta käännöksen jälkeen sen vire parani ja nopeuden vaihdot, loput käännökset ja henkilöryhmä sujuivat hyvin. Vapaana seuraaminen oli huomattavasti parempi alusta lähtien kuin taluttimessa seuraaminen. Samoin jäävät liikkeet liikkeestä istuminen ja liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo sujuivat ilman virheitä. Varmuuden vuoksi pysähdyin jäävissä kun koira jätettiin istumaan/maahan. Sehän on BH:ssa sallittua. Tästä tuloksena BH:n tottisosuus läpi. Itse suorituksesta sanoisin, että ei täydellinen, mutta riittävän hyvä. Kaupunkiosuus suoritettiin Längelmäen 'keskustassa'. Nuoli vähän haukkui kaupunkiosuudella, mutta ei  reagoinut autoihin, pyöräilijöihin eikä toisiin koiriin. Niinpä saimme kotiin tuomisiksi BH-tunnuksen ja palvelukoirakokeiden kilpailukirjan!

Syksyllä etsimme uutta kotia Altto-urokselle. Kiinnostusta oli runsaasti ja löysimme hyvä uuden kodin Altolle, johon hän on hyvin sopeutunut. Kiitos kaikille kiinnostuneille.