Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Nuolen pentujen ensimmäiset 10 päivää

Lisätty 29.09.2020

Pentujen syntymän jälkeen ei kaikki mennyt aluksi ilman huolta. Pennut ovat kyllä voineet koko ajan hyvin, mutta Nuolen yleiskunto alkoi heikentyä pari päivää synnytyksen jälkeen ja siltä tuli epämääräistä vuotoa. Maanantaina lämpö oli aamulla 39,6 ja se kertoi, että jotain on pahasti pielessä. Soiteltuani eri klinikoille pääsimme Tähteen iltapäivällä ja siellä varmistui, että Nuoli on saanut kohtutulehduksen. Epäilys on, että kuolleena syntynyt pentu kohdussa oli osallinen asiaan. Saimme nesteytystä ja antibiootit, joiden kanssa voi imettää pentuja. Pelkona oli kuitenkin, että jos tuo antibiootti ei auta, niin sitten Nuolelle jouduttaisiin antamaan vahvempia lääkkeitä, jolloin pennuille pitäisi löytää varaemo tai syöttää vastiketta. Löysinkin jo pari potentiaalista varaemoa Keski-Suomesta siltä varalta, että tilanne olisi heikentynyt nopeasti. Siihen ei kuitenkaan tarvinnut onneksi turvautua.

Nuoli oli muutaman päivän selvästi kipeä eikä ruoka maistunut normaalisti, mutta hoiti pentujaan siitä huolimatta. Lisäksi saimme sen syömään koko ajan edes jotain. Muutama päivä meni melkoisen jännityksen ja huolen vallassa. Kokeilin totuttaa pentuja myös juomaan vastiketta ja vuohenmaitoa kaiken varalta. Se olikin itse asiassa pentujen mielestä hyvää sitten kun ne tajusivat, miten pullosta imetään.

Onneksi pikku hiljaa Nuolesta alkoi huomata, että yleiskunto kohenee ja lämpö alkoi laskea. Eilen maanantaina meillä oli kontrollikäynti Tähdessä. Klinikalle asteli onneksi hyvin eri oloinen Nuoli kuin viikkoa aiemmin! Tulehdusarvot olivat jo lähellä normaalia ja Nuoli alkoi muistuttaa omaa pirteää itseänsä. Kyllä tuntui hyvältä! 

Kaiken tämä huolen keskellä pennut ovat onneksi voineet hyvin. Ne ovat kasvaneet melkoista vauhtia ja ovat nyt päälle kilon painoisia. Ruoka maistuu hyvin ja pentulaatikossa alkaa melkoinen vipinä, kun Nuoli tulee pentuja syöttämään. Pennut yrittävät jo pikku hiljaa nousta myös jaloilleen ryömimisen sijaan, joten kohta täytynee jo laittaa lisäreunoja pentulaatikkoon.

 Nuoli ja pennutNuoli ja pennut

 

Osa pennuista pyrkii jo ottamaan jalat alleenOsa pennuista pyrkii jo ottamaan jalat alleen