Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Nuolen ja Remun pennut syntyneet!

Lisätty 19.09.2020

Odotimme Nuolen ja Remun pentuja syntyviksi loppuviikosta ja torstaina alkoikin näkyä merkkejä siitä, että synnytys lähestyy. Torstai-iltana Nuoli alkoi tehdä pesää ja läähättää. Ulos piti päästä myös usein tarpeille, kun Nuoli tyhjensi elimistöä, joten yö meni enimmäkseen valvoessa. Nuoli oli pirteä ja lähti kävelylenkillä mielellään, mutta olin vähän huolissani siitä, että siltä tuli ruskeaa vuotoa. Sen vuoksi käväisimme aikaisin perjantaina päivystyksessä tarkistamassa, että pennuilla on kaikki hyvin. Nuoli ultrattiin ja tarkistettiin pentujen sydänäänet. Lääkäri kuuli useiden pentujen sydänäänet ja ne olivat täysin normaaleja. Se tieto helpotti, kun tiesin, että ainakaan mitään koko pentuetta uhkaavaa akuuttia ongelmaa ei ole. Lisäksi tarkistettiin, että kohdunsuu oli vasta avautumassa, joten pentujen syntymäään oli vielä hetki aikaa. Koska tuo ruskea vuoto edelleen vähän arvelutti, soittelin vielä Almavettiin Suville aamupäivällä ja sovimme että konsultoidaan tarvittaessa tilannetta päivän kuluessa, jos ongelmia tulee. Meillä oli tässä mielessä hyvä tuuri, että synnytys tapahtui päivällä ja vieläpä arkipäivänä. 

Perjantaina aamupäivän kuluessa Nuolen supistukset lisääntyi ja ennen puolta päivää se alkoi tehdä pesää pentulalaatikkoon toden teolla ja pisti sisustuksen uuteen uskoon. Työntövaihe alkoi myös tässä vaiheessa. Ensimmäinen narttupentu syntyi viimein 12:45 hyvissä voimissa ja hetken ihmettelyn jälkeen Nuoli puhdisti sen kalvoista, nuoli puhtaaksi ja alkoi imettää. Ihailtavat on koiran vaistot siinä, miten pentujen kanssa pitää menetellä. 

Toisen pennun syntymää odottelimme toista tuntia ja viimein klo 14 syntyi pentu, joka oli kuollut. Vaikka se oli toki ikävää, niin enkelipennun syntymä selitti sen ruskean vuodon ja oli myös hyvä, että Nuoli sai kuolleen pennun synnytettyä normaalisti. Painoa pennulla oli vain 350 g, kun muiden pentujen syntymäpainot olivat 540-685 g, joten se ei ollut kasvanut normaalisti. Rakenteeltaan se näytti kyllä normaalilta. Tässä vaiheessa Nuoli vuoti myös runsaasti vihertävää nestettä, joka kertoo istukan irtoamisesta. Taas soittelin Almavettiin ja sovimme, että jatketaan ihan normaalia synnytystä kotona, jos ei muita ongelmia ilmene.

Sen jälkeen ei mitään ongelmia ollutkaan ja pentuja tuli tasaiseen tahtiin 14:35, 15:05, 16:40, 17:30. Siinä vaiheessa Nuoli piti pidemmän tauon, hoivasi pentuja ja kävi ulkona. Käytös oli kuitenkin sellaista, että arvasimme pentuja tulevan vielä lisää. Seuraava pentu syntyi 19:45 ja sen jälkeen 21:45. Silloin ajattelin, että nyt ehkä synnytys on ohi ja Nuolikin kävi nukkumaan joksikin aikaa. Bonuspentu oli kuitenkin vielä tulossa ja syntyi juuri ennen puolta yötä 23:57. Loppusaldona pentueen koko oli siis 9, joista  4 urosta ja 4 narttua sekä yksi enkelipentu. 

Eilinen perjantai oli pitkä päivä ja pientä unen puutetta on ihmisillä (ja Nuolella) tällä hetkellä, mutta oikein hyvillä mielin olemme. Nyt pennut tuhisevat pentulaatikossa Nuolen tisseillä tyytyväisinä ja Nuoli kuorsaa. Kaikki hyvin pentulandiassa!

Tulen olemaan yhteyksissä pentuja kyselleisiin lähi päivinä ja varmistelen alustavia varauksia. Valitettavasti ihan kaikille pentuja kyselleille pentuja ei riitä, mutta aika monelle kuitenkin. Jos pentu olisi kiinnostanut mutta et ole vielä ollut yhteyksissä, niin varalle voin ottaa mahdollisten peruutusten varalta, mutta pentua en pysty lupaamaan.

Nuoli ja pennutNuoli ja pennut