Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kesän kuulumisia

Lisätty 11.09.2016

Tämä kesä hujahti ohi ihan hurjaa vauhtia. Paljon on sattunut ja tapahtunut, joten koitan tähän listata tärkeimmät kerralla.
 
Kesä on sisältänyt sekä riemun että kauhun hetkiä, mutta pääosin iloisia tapahtumia. VEPE on hallinnut kesää eri muodoissaan: treenaajana, kisaajana, kouluttajana ja tuomarina. Heti toukokuun lopun kokeissa Uuraisilla Taika saavutti toisen AVO-luokan 1-tuloksen ja toiveet olivat korkealla, että saamme sen viimeisenkin ykkösen kesällä ennen sääntömuutosta. Mutta ennen juhannusta tuli kylmää suihkua niskaan, kun Taikalle tuli mahalaukun kiertymä. Se on aina hengenvaarallinen tila, mutta onneksemme satuimme olemaan kotona ja saimme Taikan heti päivystykseen leikkaukseen. Leikkaus menTaikan kolmas AVO1!Taikan kolmas AVO1!i onneksi hyvin ja Taikan toipui muuten nopeasti, mutta haava ei meinannut umpeutua millään. Niinpä koko heinäkuukin meni Taikalta uimakiellossa. Ekaa kertaa Taika pääsi uimaan vasta vepe-leirillä elokuussa ja näytti olevan intoa täynnä. Elokuun puolivälissä starttasimme sitten kisoissa Uuraisilla ja sunnuntain kokeessa Taika tekikin ykköstuloksen ja siirtyi VOI-luokkaan! Se oli todella suuri ilon hetki ja poisti kaikki paineet loppukaudelta, kun pääsimme hyvissä ajoin kesää jo treenaamaan uusia voittajaluokan sääntöjä. Niissä tosin riittääkin kyllä haastetta vähäksi aikaa.
 

Myös Nuoli ja useat sisarukset ovat aloittaneet VEPE-harrastuksen. Ainakin viisi pennuista on yhteensä vepeillyt ja muutkin taitavat olla vesipetoja. Itselläni on ollut ilo nähdä pentuja eri puolella Suomea työ- ja lomareissujen ja VEPE-tuomaroinnin lomassa ja olen onnistunut näkemään yhtä lukuun ottamatta kaikki pennut jossain päin maata luovutuksen jälkeen. Nuoli on myös samalla päässyt painimaan useimpien sisarustensa kanssa ja riehuntaa on riittänyt. Mukavan oloisia ja näköisiä pennut ovat ja olen iloinen perheistä, jotka tuntuvat pärjäilevän näiden riiviöiden kanssa mainiosti. On ollut myös tosi mukavaa saada kuvia ja kuulumisia!

Aavan ja Nuolen vesileikit KeuruullaAavan ja Nuolen vesileikit Keuruulla

 

Tänä kesänä pennut olivat sen ikäisiä, että VEPE-kokeisiin ne pääsivät vasta epäviralliseen JUN-luokkaan. Peräti neljä pennuista eli Nuoli, Bauno, Selma ja Mimmi ovatkin startanneet kokeissa. Nuoli ja Bauno olivat elokuussa Uuraisilla ja saivat ykköstulokset kumpainenkin. Savonlinnan kokeissa elokuun lopussa oli peräti kolme Helkavuoren lansua eli Nuoli, Mimmi ja Selma. Siellä Rauli-myrsky näytti voimansa ja koe jouduttiinkin keskeyttämään kolmannella kierroksella. JUN-luokka saatiin kuitenkin lauantaina käytyä juuri ja juuri olosuhteista huolimatta. Nuoli ja Mimmi saivat ykköstulokset ja Selmakin aloitti kunniakkaasti VEPE-kisauran, vaikka vene jäikin hakematta.

Vepe-junnut Selma, Mimmi ja NuoliVepe-junnut Selma, Mimmi ja Nuoli
Kesä on ollut siis hyvin VEPE-voittoinen, mutta jotain muutakin olen koirien kanssa ehtinyt touhuta. Taikan kanssa Rally-tokon viimeinen ALO-luokan tulos on ollut jo pidempään suunnitelmissa, mutta mahalaukun kiertymän ja lääkekuurien takia jouduimme perumaan paritkin kokeet, joihin olimme jo ilmoittautuneet. Viimein pääsimme kokeisiin syyskuun alussa Muurameen ja saimme, mitä haimmekin eli viimeinen hyväksytty tulos pistein 99/100 ja RTK1. Alokasluokka meni hyvin pitkälle TOKO-pohjilla, mutta AVO-luokassa on tiedossa jo vähän enemmän uusia juttuja, joita pitää harjoitella. Sitä ennen meidän ykköstavoite on kuitenkin saada TOKOn AVO-luokka kisakuntoon. Ruutu on ollut meille oikein murheenkryyni eikä se ole vieläkään valmis. Toki muissakin liikkeissä riittää hiottavaa, mutta toivoa on.
 
Lopuksi täytyy vielä hehkuttaa Nuolen menestystä landseerien erikoisnäyttelyssä Loviisassa 4.9. Lähdimme matkaan lähinnä kokemusta hakemaan ja kannatuksen vuoksi, varsinkin kun Nuoli oli juuri täyttänyt 9 kk ja oli luokkansa nuorin ja siten kovin keskenkasvuinen vielä. Menestystä tuli kuitenkin yli odotusten, kun Nuoli sai arvostelun JUN-ERI, JUK1, SA ja valittiin koko junioriluokan parhaaksi! Tuomari Antje Sanderin arvostelu oli vapaasti käännettynä: 9 kuukautta vanha, keskikokoinen, rakenteeltaan harmoninen nuori narttu. Feminiininen pää kapealla, symmetrisellä piirrolla. Leikkaava purenta. Hieno pigmentti. Keskiruskeat silmät. Rinnan leveys ja syvyys iän mukaisesti kehittyneet. Oikeanlainen ylä- ja alalinja. Keskivahva, tyyppiin sopiva luusto. Yhdensuuntaisesti asettuneet etu- ja takaraajat. Ei vielä vakaat välikämmenet. Liikkeet vapaat, maatavoittavat ja oikein kannettu häntä. Liikkuu ikäänsä nähden erittäin hyvin. Erinomainen turkin laatu ja erittäin hyvä, puhdas värijakauma. Rakastavasti esitetty.

Nuoli ja pokaalitNuoli ja pokaalit
 
 
kuva: mitalit