Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Pennut 3 viikkoa

Lisätty 11.10.2020

Nuolen pennut täyttivät perjantaina kolme viikkoa ja paljon on tapahtunut pentujen elämässä uusia asioita viimeisen viikon aikana. 

Ensimmäiset madotukset on tehty ja matolääkkeet menikin yllättävänkin sujuvasti suuhun eikä kellään mennyt mahakaan sekaisin niistä. Samoin aloitimme kiinteän ruoan syöttämisen. Pennut ovat jo tutustuneet jauhelihaan ja kermaviiliin ja saaneet ruoan seassa vuohenmaitoa, joka on suurta herkkua. Aloitimme myös kuivamuonan antamisen pennuille. Kaikkii tuntuu maisuvan, mutta äidin maito on tietysti aina parasta. 

Lue kokonaan »

Nuolen pentujen ensimmäiset 10 päivää

Lisätty 29.09.2020

Pentujen syntymän jälkeen ei kaikki mennyt aluksi ilman huolta. Pennut ovat kyllä voineet koko ajan hyvin, mutta Nuolen yleiskunto alkoi heikentyä pari päivää synnytyksen jälkeen ja siltä tuli epämääräistä vuotoa. Maanantaina lämpö oli aamulla 39,6 ja se kertoi, että jotain on pahasti pielessä. Soiteltuani eri klinikoille pääsimme Tähteen iltapäivällä ja siellä varmistui, että Nuoli on saanut kohtutulehduksen. Epäilys on, että kuolleena syntynyt pentu kohdussa oli osallinen asiaan. Saimme nesteytystä ja antibiootit, joiden kanssa voi imettää pentuja. Pelkona oli kuitenkin, että jos tuo antibiootti ei auta, niin sitten Nuolelle jouduttaisiin antamaan vahvempia lääkkeitä, jolloin pennuille pitäisi löytää varaemo tai syöttää vastiketta. Löysinkin jo pari potentiaalista varaemoa Keski-Suomesta siltä varalta, että tilanne olisi heikentynyt nopeasti. Siihen ei kuitenkaan tarvinnut onneksi turvautua.

Lue kokonaan »

Nuolen ja Remun pennut syntyneet!

Lisätty 19.09.2020

Odotimme Nuolen ja Remun pentuja syntyviksi loppuviikosta ja torstaina alkoikin näkyä merkkejä siitä, että synnytys lähestyy. Torstai-iltana Nuoli alkoi tehdä pesää ja läähättää. Ulos piti päästä myös usein tarpeille, kun Nuoli tyhjensi elimistöä, joten yö meni enimmäkseen valvoessa. Nuoli oli pirteä ja lähti kävelylenkillä mielellään, mutta olin vähän huolissani siitä, että siltä tuli ruskeaa vuotoa. Sen vuoksi käväisimme aikaisin perjantaina päivystyksessä tarkistamassa, että pennuilla on kaikki hyvin. Nuoli ultrattiin ja tarkistettiin pentujen sydänäänet. Lääkäri kuuli useiden pentujen sydänäänet ja ne olivat täysin normaaleja. Se tieto helpotti, kun tiesin, että ainakaan mitään koko pentuetta uhkaavaa akuuttia ongelmaa ei ole. Lisäksi tarkistettiin, että kohdunsuu oli vasta avautumassa, joten pentujen syntymäään oli vielä hetki aikaa. Koska tuo ruskea vuoto edelleen vähän arvelutti, soittelin vielä Almavettiin Suville aamupäivällä ja sovimme että konsultoidaan tarvittaessa tilannetta päivän kuluessa, jos ongelmia tulee. Meillä oli tässä mielessä hyvä tuuri, että synnytys tapahtui päivällä ja vieläpä arkipäivänä. 

Lue kokonaan »

Pentujen odotusta

Lisätty 12.09.2020

Nuolen synnytykseen on nyt suunnilleen viikko aikaa ja kaikki on mennyt hyvin. Kovasti on tuleva mamma pyöristynyt, mutta hyvin Nuoli jaksaa liikkua ja lähtee mielellään lenkille, vaikka tahti onkin vähän hitaampi kuin normaalisti. Viikko sitten kasasimme pentulaatikon ja Nuoli on käynyt sitä testaamassa. Paremmin Nuoli kuitenkin viihtyy nukkumassa viileällä lattialla. 

Nuoli testaa pentulaatikkoaNuoli testaa pentulaatikkoa

Odotus jatkuu siis hyvillä mielin  vaikka toki myös jännitys tiivistyy kun h-hetki lähenee! Alla vielä kuva, miltä Nuolen vauvamaha nyt näyttää.

 

Lue kokonaan »

Nuoli ultrattu tiineeksi

Lisätty 17.08.2020

Nuoli kävi tänään tiineysultrassa ja saimme todella iloisia uutisia: Nuoli on tukevasti tiineenä. Tarkkaa pentujen määrää ei ultran perusteella voi sanoa, mutta aikamoinen vilske masussa oli ja ell epäili, etteivät kaikkia pentuja saatu edes näkyviin. Nyt vain toivomme että loppuraskaus menee ilman ongelmia ja saamme lansupentujen lauman syyskuun lopulla! 

Minulla oli aavistus, että Nuoli olisi tiineenä, mutta ihan varma ei voi koskaan olla. Ruokahalu on Nuolella kasvanut ja sillä tuntuu olevan koko ajan nälkä. Nyt alammekin  pikku hiljaa lisäämään sen ruoan määrää. 

Viikonloppuna olimme vielä kotihallissa rally-tokokisoissa molempien koirien kanssa. Nuoli ei ollut oikein innokas oma itsensä ja raati olikin sillä kannalla, että varmaan pentuja on tulossa.  Ja näinhän sitten olikin eli jähmeyteen radalla olikin hyvä syy. Ihan kivasti Nuoli kuitenkin radan teki minun kanssa. Virheitä tuli kuitenkin sen verran, että jäimme yhden pisteen päähän hyväksytystä tuloksesta. Taika oli sen sijaan aivan hurmaavan hyvällä asenteella radalla ja saavutti 83 pistettä. Onpa ihanaa omistaa tuollainen 9-vuotias koira. Jos en olisi itse ollut huolimaton niin olisimme saaneet vielä korkeammat pisteet. Mahdottoman hyvä mieli jäi kuitenkin meidän yhteistyöstä.

Nyt jätämme koirien harrastukset tauolle ja keskitymme pentueen odottamiseen. Harrastamaan ehtii sitten taas ensi vuonna. 

 

Lue kokonaan »

Nuoli on astutettu, seuraava kuukausi jännitetään

Lisätty 21.07.2020

Nuolen odotetut juoksut alkoivat samaan aikaan kuin kesälomakin. Vähän jännitin, että saanko progetestit Savonlinnassa astutusajankohdan arvioimiseksi, jossa kesälomalla olemme pääosin, mutta sehän onnistuikin hyvin eläinlääkäriklinikka Norpassa. Ensimmäisen progen otin jo 14.7. (8. juoksupäivä), jolloin proge oli vielä alle yhden. Uudestaan otimme proge-testin perjantaina 17.7., jolloin se oli 2.89 ng/ml. Remun luokse Turenkiin astutushomiin matkasimme ensimmäisen kerran sunnuntaina 19.7. ja toisen kerran tiistaina 21.7. Molemmat treffit tuottivat tulosta, joten nyt odottelemme peukut pystyssä, että pentuja olisi tulossa! Kiitos Juulia ja Raija vieraanvaraisuudesta! Varmuus astutuksen onnistumiseen saadaan noin kuukauden päästä,  kun menemme ultraan.

Lue kokonaan »

Astutusta odotellessa

Lisätty 11.07.2020

Terveiset kesälomalta. Viimeksi kirjoittelinkin siitä, että poikkeusolojen takia on ollut erilainen alkukesä. Vepe ei ole päässyt alkamaan edelleenkään ja koska toinenkin 'kesätyöni' Savonlinnan oopperajuhlat peruttiin, niin kesäloman alku on mennyt mökkihommissa. Loman aluksi tosin alkoivat myös Nuolen juoksut, joten loman aikana lähdemme tositarkoituksella Remua tapaamaan ja toivomme siitä tuloksena saavamme toisen Helkavuoren pentueen! 

Lue kokonaan »

Pentuesuunnitelmat selkiintyvät ja tokoilua

Lisätty 07.06.2020

Alkuvuosi on ollut hyvin erilainen kuin oli tarkoitus koiraharrastusten näkökulmasta. Vuoden alussa ehdimme yhdet rallytokokisat käydä koirien kanssa ja sitten korona pisti koirakokeet jäihin. Osittain tauko ehkä on ollut hyvästäkin, koska Nuolen kanssa päätin keskittyä tokon treenaamiseen kotioloissa, kun ryhmätreenit jäivät tauolle ja kalenteri tyhjeni muutenkin. Kokeita olisi ollut kalenterissa useampikin, mutta ne kaikki peruuntuivat tai siirtyivät.

Nuolelle TOKO AVO1 -tulos ja KPNuolelle TOKO AVO1 -tulos ja KPNyt kun kesäkuun alusta toko sai taas jatkua, pääsimme kokeilemaan tasoamme Haukkuvaaran tokokokeessa, jonka piti alun perin olla jo maaliskuussa. Tuomarina kokeessa oli Marjo Halmiala. AVO-luokan liikkeet olivat kolmessa osassa: ensin paikallaan istuminen ryhmässä, toisessa osassa seuraaminen, luoksetulo, liikkeestä seisominen, ruutu ja estehyppy. Lopuksi vielä nouto, liikkeestä istuminen, kaukokäskyt ja merkin kierto. Ennen ryhmäliikettä Nuoli oli vähän malttamaton ja haukkuvainen, mikä on tyypilistä sille. Mutta kun pääsimme halliin, niin haukkuminen lakkasi ja liike sujui hyvin. Ainoa virhe oli Nuolen istuma-asennon vaihtaminen liikkeen aikana.

Toinen osio meni kaiken kaikkiaan aika kivasti. Seuraaminen oli hyvä kokonaisuus, luoksetulo ja seisominen samoin. Ruudussa Nuoli bongasi hyvin ruudun ja asettui oikeaan paikkaan. Jouduin kuitenkin antamaan kaksoiskäskyn maahanmenoon, siitä miinuksia. Hyppy oli mallikas.

Kolmanteen osioon mennessä Nuoli ei vaikuttanut oikein keskittyneeltä ja sivulle tulot oli vähän haluttomia. Ensimmäinen liike nouto meni kuitenkin hyvin vaikkemme kymppiä saaneetkaan. Samoin liikkeestä istuminen meni hyvin. Kaukoihin mennessä Nuolen lähtöasento oli vino ja kun se meni maahan, niin se päätyi lonkka-asentoon makuulle ja ajattelin, että tuosta ei istumaan nousta mitenkään (samaa oli miettinyt tuomarikin). Mutta yllätys, Nuoli nousi istumaan (lonkka-asentoon) yhdellä käskyllä. Maahanmeno -käskyllä se sitten lösähti samaan asentoon kuin ensimmäiselläkin kerralla ja taas ajattelin, että ei se enää toista kertaa tuosta nouse. Vaan kertakäskyllä Nuoli teki toisenkin istumaan nousun. Samoin viimeinen maahanmeno ja lopun istumaannousu onnistuivat ja sitten oli aika tuulettaa. Siinä vaiheessa nauratti niin tuomaria, itseäni kuin henkilökuntaakin (varsinaisia katsojia ei kokeessa saanut olla koronan vuoksi). Viimeisenä liikkeenä meillä oli vielä merkin kierto ja se meni kivan vauhdikkaasti. Ainoa kauneusvirhe oli se, että Nuoli heilutteli hännällään merkin kumoon sitä kiertäessään. 

Toko-kokeen yhteispistemääräksi saimme 288 p., sijoituksen 2/4 ja vieläpä KP:n. Taisi olla meidän lansujen parhaat pisteet AVO-luokan toko-kokeesta ikinä!

Vaikka toko siis pääsikin jo korona-pannasta, niin muuta lajimme rallytoko ja vepe eivät. Vepe-kokeiden peruuntumisen takia kesäsuunnitelmat ovatkin menneet täysin uusiksi, kun tuomarointeja olisi ollut kalenterissa nimenomaan kesä- ja heinäkuussa paljon. Vaan näillä mennään ja katsotaan, pääsemmekö vepeilyä koemielessä harrastamaan vuonna 2020 ollenkaan.

Harrastuksiin tänä vuonna vaikuttaa toki paljon myös se, saammeko pentuja. Nuolen astutusta suunnitellaan seuraavista juoksuista, joita odotetaan heinäkuulla. Urosehdokkaita on ollut mietintämyssyssä  ja valinta kallistuu Raigomillin Quuhullun suuntaan. Ulkomaiset komistukset saavat odottaa parempia aikoja. Onneksi kuitenkin kotimaastakin löytyi sopiva isäkandidaatti. Remun ja Nuolen pentuesuunnitelmista ja ensitreffeistä on lisää tarinaa Pentuesuunnitelmat osiossa. 

Lue kokonaan »

Kansainvälistä kauneutta ja pettymyksiä

Lisätty 20.01.2020

Viikko sitten kävimme astutusmatkalla Nuolen kanssa Ruotsissa ja toivoin kovasti että siitä tuloksena saamme pentueen kevääksi. Nuoli ja Potter tykkäsivät kyllä toisistaan ja peuhasivat yhdessä kolme päivää. Astuminen ei onnistunut ihan suunnitelmien mukaan, johtuen varmasti siitä, että asialla oli kaksi ensikertalaista. En siis usko, että pentuetta on nyt tulossa. Se on tietysti harmi ja erityisesti harmittaa niiden puolesta, jotka olivat pentua odottaneet. 

Nuolen astutan varmasti seuraavasta juoksusta uudelleen, katsotaan jatketaanko samalla uroksella vai ei. Nyt mietintämyssy taas vähäksi aikaa päähän. Seuraavia juoksuja odotan kesäkuulla. Ja koska kevät vapautui juuri muihin harrastuksiin, niin kalenteria on jo alettu täyttää muilla koirariennoilla :-) 

Tänään tuli myös iloisia uutisia, kun FCI lähetti postissa varmistuksen Nuolen kansainvälisen muotovalion (C.I.B) tittelin myöntämisestä. Perheessä on siis todistetusti kansainvälisen tason kauneutta! 

 

Lue kokonaan »

Vuoden Vaihtuessa

Lisätty 31.12.2019

Tähän aikaan vuodesta on hyvä katsoa mitä tuli tehtyä. Koirien kanssa on ollut tosi onnellinen ja hyvä vuosi. Tärkeintä on ollut se, että koirat ovat olleet pääosin terveitä ja Taikakin jaksaa vielä 8-vuotiaana touhuta täysillä. Nuoli on puolestaan parhaassa harrastusiässä ja olemmekin tehneet paljon vuoden aikana. 

Lue kokonaan »