Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vuosi 2018 yhteenveto

Lisätty 20.11.2018

Huomaan, että blogia on (taas) päivitetty hyvin laiskasti ja vuosi on hujahtanut ihan huomaamatta, joten kirjoitetaanpa koko vuoden kuulumiset samalla kertaa. Ihan vuoden alussa Taika steriloitiin ja haavan umpeutumisen kanssa oli vähän ongelmaa, mutta sen jälkeen ei ole lääkärissä tarvinnut vierailla. Niinpä olemme saaneet harrastaa ilman terveyshuolia. Tämä on sen verran harvinaista herkkua minun koirauralla, että nautitaan tästä! 

Lue kokonaan »

Vuoden alkuun ilon aiheita ja vähän huoliakin

Lisätty 15.01.2018

Viime vuoden lopussa saimme huolen aiheita, kun Taikalta löytyi nisäkasvain. Taikalla oli ollut jo jonkin aikaa pitkittyneen valeraskauden oloinen tila, joka ei mennyt ohitse. Yhdestä nisästä valui nestettä, jota luulin ensin maidoksi, mutta tutkimuksessa selvisi, että kyseessä olikin tulehtunut kasvain, joka vuodon aiheutti. Onneksi saimme leikkausajan pikaisesti Almavetiin ja Taikan leikattiin joulun välipäivinä.

Lue kokonaan »

Vuoden lähetessä loppuaan

Lisätty 19.12.2017
Joulu alkaa lähestyä uhkaavasti, joten nyt voisi pysähtyä hetken ja miettiä mitä kaikkea on loppuvuonna tapahtunut erityisesti koirarintamalla. Ja paljon sitä onkin. Viime blogissa oli vasta päästy vepe-kaudesta eroon ja hetken perästä tämä kiireinen vuosi vaihtuu jo seuraavaan. Tämä mennyt vuosi on ollut todella hyvä ja menestyksekäs ja niin omat koirat kuin kasvatitkin ovat tuoneet monia ilon hetkiä. 
 
Lue kokonaan »

Vepe-kauden jälkeen

Lisätty 17.09.2017

Virallinen vepe-kausi on ohitse, vaikkakin Keski-Suomen totinen (?) puulaakikisa vielä tulossa viikon päästä, joten voisi summeerata kauden. Kaiken kaikkiaan kiireinen se on ainakin ollut ja varsinkin elokuussa tuntui olevan vepe-touhuja niin paljon, että tuntui ettei elämässä muuta olekaan. Kiire jatkui vielä syyskuun puolelle SM-koeviikonlopun yli ja sen jälkeen vielä Keski-Suomen kennelkerhon koeviikonloppuun, jossa käytiin myös piirinmestaruuskisa. Taika ei osallistunut piirinmestaruuteen sikä oikein muuhunkaan, koska sillä alkoi juoksut elokuussa juuri pari päivää ennen Savonlinnan rotumestaruuskoetta. Siinä vaiheessa harmitti kyllä todella paljon, mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että emme menettäneet sen paremmin rotumestaruutta kuin piirinmestaruuspalkintoakaan juoksujen takia. Meillä on Taikan kanssa paljon VOI-luokassa tekemistä, jotta menestystä voisi odottaa. Ensi vuonna siis jatketaan. Pahasti van näyttää kalenterin valossa, että juoksut osuu ensikin vuonna keskelle kesää. Se on tietysti harmi, kun Suomen kesä on niin lyhyt muutenkin.

Lue kokonaan »

Vielä on kesää jäljellä

Lisätty 29.07.2017
Lue kokonaan »

Alkuvuoden kuulumisia

Lisätty 07.02.2017

Pimeä tammikuu meni vauhdilla ohi. Nyt on päivä  jo ilahduttavasti pidentynyt ja pääsee joskus jo lenkkeilemään koirien kanssa valoisankin aikaan. Lenkkejä lukuunottamatta koira-aktiviteetit on viime viikkoina suoritettu lähinnä sisätiloissa.  Kovin on viime vuosina koiraharrastusympäristö muuttunut ja ihmiset siirtyneet pihalta halleihin. Viime viikkojen treeneissä on ollut kyllä kaikenlaista kivaa.

Nuolen kanssa olemme tutustuneet aivan uuteen lajiin, noseen eli nenätyöskentelyyn. Ainakin näin aluksi Nuoli on superinnokas lajin harrastaja, koska palkat ovat olleet ruhtinaallisia ja juustoa on syöty runsaasti! Laji vaikuttaa tosi mukavalta ja myös koukuttavalta, mutta katsotaan, mihin kaikkeen aika riittää. 

Molempien koirien kanssa olemme ehtineet tokoilemaankin. Nuolen kanssa seuraaminen on edelleen se tärkein juttu ja jakkaratreenillä olemme harjoitelleet käännöksiä. Taikan kanssa meillä oli viime viikolla varsin hauskat häiriötreenit. Jalkapalloileva lapsi ja leikkivä koirakaveri vinkulelun kanssa meinasi olla liikaa... 

Kolmisen viikkoa sitten kävimme Taikan kanssa Rally-toko kisassa ja saimme haluamamme eli RTK2:n. Rata meni hienosti ja saimme 97/100 p. joten tyytyväisiä olemme! Samana viikonloppuna kävimme myös Krista Karhun RT-koulutuksessa ja sieltä tuli hyviä oppeja jo tulevaisuutta varten. Oli tosi mukavaa vaihtaa luokkaa, koska nyt on paljon uusia asioita edessä, joista työläin on varmasti oikealla puolen seuraaminen ja erilainen käännökset. Eli nyt emme ihan heti RT-kisakentille säntää, mutta harjoituksiin kyllä :-)

Tammikuussa sain mainioita uutisia myös Pohjois-Karjalan suunnalta, kun Maisa-kasvattimme oli käynyt näyttelyssä pyörähtämässä ja oli  SERT ROP! Se olikin Helkavuoren kennelin ensimmäinen serti. Onnea kaunis Maisa ja kotiväki!

Lue kokonaan »

Katse menneeseen ja tulevaan

Lisätty 04.01.2017

Vuoden vaihduttua  on aika hetki kerrata, mitä tulikaan tehtyä ja mitä jäi tekemättä. Voi kuitenkin sanoa, että kiirettä piti niin koiraharrastuksissa, vepe-sääntöuudistuksen parissa kuin vepe-tuomaroinneissakin. Vielä jäi mainitsematta opiskelut ja muut harrastukset kuten oopperatouhut eri muodoissaan ja hiihtoreissut. Ja töissäkin tuli käytyä. 

Vuosi 2016 alkoi pentuhässäkän keskellä, Taika-pennut olivat silloin 5 viikon ikäisiä.  Ajatella, että siitäkin on kulunut  jo vuosi! Tai ehkä toisaalta vasta vuosi, kun niin paljon on tapahtunut sen jälkeen. Kun pennut olivat lähteneet omiin koteihinsa, pääsimme totuttamaan enemmän Nuolta erilaisiin paikkoihin ja ihmisiin. Koska Taika ja Nuoli ovat paljon keskenään ja myös kovin riippuvaisia toisistaan, niin olemme säännöllisesti yrittäneet käydä kävelyllä ja harrastuksissa niiden kanssa erikseen.

Nuoli kävi keväällä parikin pentukurssia ja ne olivat tosi hyödyllisiä. Kesä meillä meni pääosin  vepen parissa ja Nuolikin pääsi jo kisaamaan pariin otteeseen JUN-luokkaan. Se tuntui kovasti nauttivan vepeilystä ja kokeetkin menivät hienosti. Saavutuksina oli täydet 50 pistettä molemmilla kerroilla. Kesällä kävimme myös ekassa mätsärissä hakemassa näyttelykokemusta ja ensimmäinen varsinainen näyttely oli syyskuinen landseerien erikoisnäyttely, jossa Nuoli pärjäsikin yli odotusten tuloksenaan  SA ja  JUN-ROP. Syksyllä kävimme vielä parissa näyttelyssä: Jyväskylässä marraskuussa ja Messukeskuksen näyttelyssä joulukuussa. Kaikki arviot oli oikein hyviä, joten varmasti pyörähdämme tänäkin vuonna jossain näyttelyissä kunhan opettelemme hieman lisää  kehäkäyttäytymistä ...

Taikalla oli kova into pentujen jälkeen päästä harrastamaan minun kanssa kahdestaan, joten treenailimme tokoa ja rally-tokoa. Koska tokon AVO-luokka ei ollut vielä varmalla pohjalla, emme siinä kisanneet koko vuonna, mutta rally-tokouran aloitimme ja se olikin meidän juttu. Keväällä kävimme pari ALO-kisaa, jotka menivät hienosti ja olimme kesällä menossa jo kolmanteenkin. Vepen AVO-vientikin alkoi viimein toimia ja saimme toisen AVO1:n toukokuussa. Vaan juuri sillloin kun tuntui, että kaikki menee hienosti, niin Taika sai  mahalaukun kiertymän kesäkuussa. Se oli ihan hirveä hetki. Onneksi siitäkin selvittiin, mutta toipuminen vei tietysti aikaa ja Taikan kanssa ei ennen elokuuta vepeiltykään ollenkaan. Elokuun puolivälissä uskaltauduimme taas vepe-areenoille ja silloin Uuraisilla Taika saikin kolmannen AVO1:n ja siirtyi voittajaluokkaan. Loppukesä meni sitten uusia vepe-sääntöjä omaksuen. Rally-tokossa sen sijaan jatkoimme kisaamista ja saimme RTK1:n syyskuun alussa. Joulukuussa ennätimme vielä käydä parissa AVO-luokan RT-kisassaja niistäkin tuli hyvät tulokset.

Nyt alkavana vuonna Taikan kanssa on tarkoitus jatkaa edelleen kolmessa lajissa. RT:ssä ensimmäinen tavoite on RTK2 ja sitten jatkamme VOI-luokan treenailua. Tokossa toivon meidän pääsevän AVO-luokassa kisavireeseen. Ihan hyvällä tiellä olemme, jos vain Taikalla terveyttä piisaa. Kesä menee tietysti taas vepen parissa pulikoidessa ja onneksi Taikan ei tarvitse ainakaan hinkata enää AVO-liikkeitä!

Nuolen kanssa olisi ihan mahdottomasti tehtävää. Ajankäyttö on hieman haasteellista, kun on toisaalta nuori koira talossa, jonka kanssa olisi kiva treenailla vaikka mitä ja toisaalta Taika on vielä parhaassa iskussa. Varsinkin syksyn 2016 treenasin selvästi enemmän Taikan kanssa, mutta katsotaan miten tilanne tasoittuu tänä vuonna. Nuolen kanssa on kuitenkin tarkoitus keskittyä ainakin Tokoon ja vepeen, no kenties rallyynkin. Ja parit näyttelytkin pitäisi käydä. Ja sen kanssa olisi ihanaa kokeilla jäljestystä ja Mejää ja ties mitä. Katsotaan vuoden päästä mitä oikeasti tehtiin!

 

Lue kokonaan »

Kesän kuulumisia

Lisätty 11.09.2016

Tämä kesä hujahti ohi ihan hurjaa vauhtia. Paljon on sattunut ja tapahtunut, joten koitan tähän listata tärkeimmät kerralla.
 
Kesä on sisältänyt sekä riemun että kauhun hetkiä, mutta pääosin iloisia tapahtumia. VEPE on hallinnut kesää eri muodoissaan: treenaajana, kisaajana, kouluttajana ja tuomarina. Heti toukokuun lopun kokeissa Uuraisilla Taika saavutti toisen AVO-luokan 1-tuloksen ja toiveet olivat korkealla, että saamme sen viimeisenkin ykkösen kesällä ennen sääntömuutosta. Mutta ennen juhannusta tuli kylmää suihkua niskaan, kun Taikalle tuli mahalaukun kiertymä. Se on aina hengenvaarallinen tila, mutta onneksemme satuimme olemaan kotona ja saimme Taikan heti päivystykseen leikkaukseen. Leikkaus menTaikan kolmas AVO1!Taikan kolmas AVO1!i onneksi hyvin ja Taikan toipui muuten nopeasti, mutta haava ei meinannut umpeutua millään. Niinpä koko heinäkuukin meni Taikalta uimakiellossa. Ekaa kertaa Taika pääsi uimaan vasta vepe-leirillä elokuussa ja näytti olevan intoa täynnä. Elokuun puolivälissä starttasimme sitten kisoissa Uuraisilla ja sunnuntain kokeessa Taika tekikin ykköstuloksen ja siirtyi VOI-luokkaan! Se oli todella suuri ilon hetki ja poisti kaikki paineet loppukaudelta, kun pääsimme hyvissä ajoin kesää jo treenaamaan uusia voittajaluokan sääntöjä. Niissä tosin riittääkin kyllä haastetta vähäksi aikaa.
 

Myös Nuoli ja useat sisarukset ovat aloittaneet VEPE-harrastuksen. Ainakin viisi pennuista on yhteensä vepeillyt ja muutkin taitavat olla vesipetoja. Itselläni on ollut ilo nähdä pentuja eri puolella Suomea työ- ja lomareissujen ja VEPE-tuomaroinnin lomassa ja olen onnistunut näkemään yhtä lukuun ottamatta kaikki pennut jossain päin maata luovutuksen jälkeen. Nuoli on myös samalla päässyt painimaan useimpien sisarustensa kanssa ja riehuntaa on riittänyt. Mukavan oloisia ja näköisiä pennut ovat ja olen iloinen perheistä, jotka tuntuvat pärjäilevän näiden riiviöiden kanssa mainiosti. On ollut myös tosi mukavaa saada kuvia ja kuulumisia!

Aavan ja Nuolen vesileikit KeuruullaAavan ja Nuolen vesileikit Keuruulla

 

Tänä kesänä pennut olivat sen ikäisiä, että VEPE-kokeisiin ne pääsivät vasta epäviralliseen JUN-luokkaan. Peräti neljä pennuista eli Nuoli, Bauno, Selma ja Mimmi ovatkin startanneet kokeissa. Nuoli ja Bauno olivat elokuussa Uuraisilla ja saivat ykköstulokset kumpainenkin. Savonlinnan kokeissa elokuun lopussa oli peräti kolme Helkavuoren lansua eli Nuoli, Mimmi ja Selma. Siellä Rauli-myrsky näytti voimansa ja koe jouduttiinkin keskeyttämään kolmannella kierroksella. JUN-luokka saatiin kuitenkin lauantaina käytyä juuri ja juuri olosuhteista huolimatta. Nuoli ja Mimmi saivat ykköstulokset ja Selmakin aloitti kunniakkaasti VEPE-kisauran, vaikka vene jäikin hakematta.

Vepe-junnut Selma, Mimmi ja NuoliVepe-junnut Selma, Mimmi ja Nuoli
Kesä on ollut siis hyvin VEPE-voittoinen, mutta jotain muutakin olen koirien kanssa ehtinyt touhuta. Taikan kanssa Rally-tokon viimeinen ALO-luokan tulos on ollut jo pidempään suunnitelmissa, mutta mahalaukun kiertymän ja lääkekuurien takia jouduimme perumaan paritkin kokeet, joihin olimme jo ilmoittautuneet. Viimein pääsimme kokeisiin syyskuun alussa Muurameen ja saimme, mitä haimmekin eli viimeinen hyväksytty tulos pistein 99/100 ja RTK1. Alokasluokka meni hyvin pitkälle TOKO-pohjilla, mutta AVO-luokassa on tiedossa jo vähän enemmän uusia juttuja, joita pitää harjoitella. Sitä ennen meidän ykköstavoite on kuitenkin saada TOKOn AVO-luokka kisakuntoon. Ruutu on ollut meille oikein murheenkryyni eikä se ole vieläkään valmis. Toki muissakin liikkeissä riittää hiottavaa, mutta toivoa on.
 
Lopuksi täytyy vielä hehkuttaa Nuolen menestystä landseerien erikoisnäyttelyssä Loviisassa 4.9. Lähdimme matkaan lähinnä kokemusta hakemaan ja kannatuksen vuoksi, varsinkin kun Nuoli oli juuri täyttänyt 9 kk ja oli luokkansa nuorin ja siten kovin keskenkasvuinen vielä. Menestystä tuli kuitenkin yli odotusten, kun Nuoli sai arvostelun JUN-ERI, JUK1, SA ja valittiin koko junioriluokan parhaaksi! Tuomari Antje Sanderin arvostelu oli vapaasti käännettynä: 9 kuukautta vanha, keskikokoinen, rakenteeltaan harmoninen nuori narttu. Feminiininen pää kapealla, symmetrisellä piirrolla. Leikkaava purenta. Hieno pigmentti. Keskiruskeat silmät. Rinnan leveys ja syvyys iän mukaisesti kehittyneet. Oikeanlainen ylä- ja alalinja. Keskivahva, tyyppiin sopiva luusto. Yhdensuuntaisesti asettuneet etu- ja takaraajat. Ei vielä vakaat välikämmenet. Liikkeet vapaat, maatavoittavat ja oikein kannettu häntä. Liikkuu ikäänsä nähden erittäin hyvin. Erinomainen turkin laatu ja erittäin hyvä, puhdas värijakauma. Rakastavasti esitetty.

Nuoli ja pokaalitNuoli ja pokaalit
 
 
kuva: mitalit

Lue kokonaan »

Aika rientää, kevättä kohti!

Lisätty 05.04.2016

Blogin päivitys on jäänyt harmittavan vähälle, Facebookin kautta on tullut enemmän jaettua kuulumisia. Paljon on tapahtunut helmikuun jälkeen ja voisi sanoa, että olemme palanneet normaaliin päiväjärjestykseen, jossa illat täyttyvät monenlaista koiraharrastuksista.

Taika-pentue on jo reilut neljä kuukautta ja melkoisia koipeliineja pennut ovat tätä nykyä. Kuvia ja kuulumisia on tullut mukavasti  ja viime viikolla minulla oli myös ilo tavata sekä Pomo että Selma uusissa kodeissaan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun ne muuttivat meiltä. Ihanaa oli pentuja tavata ja märkiä pusuja molemmat jakelivat auliisti.

Nuoli ja PomoNuoli ja Pomo

 

Taika-äiti ja lapset Pomo ja NuoliTaika-äiti ja lapset Pomo ja Nuoli

 

Selmaa katsomassaSelmaa katsomassa

Omalla porukalla käväisimme Lapissa lomalla ja totesimme, että kyllä Nuolesta hyvä kaveri matkoille tulee. Pitkäkin aika autosa sujuu mainiosti ja se oppi heti arvostamaan makkaran paistoa laavulla. Hiihtoa emme vielä kokeilleet yhdessä, ehkä sitten ensi talvena.

Harrastuspuolella kävimme Nuolen kanssa muutaman kerran eskarin Taitavilla Tassuilla heti ekojen rokotusten jälkeen ja nyt jatkoimme Haukkuvaaran pohjatyökurssille. Innokas ja oppivainen Nuoli on, tosin ihan alussahan tässä ollaan opintiellä. On kuitenkin tosi tärkeää, että välillä pääsen Nuolen kanssa keskittymään treenaamiseen ihan kahdestaan, ilman että Taika on mukana. Muun ajanhan Taika ja Nuoli melkein viettävätkin yhdessä.

Nuoli pääsi eskarissa tutustumaan agility-esteisiinkinNuoli pääsi eskarissa tutustumaan agility-esteisiinkin

Toisaalta Taikankin kanssa on ollut nyt tosi mukavaa touhuta, kun se on pentueen jälkeen taas oma (hyper-)energinen itsensä. Taikan kanssa on nyt tokoiltu lähinnä kotona ja lisäksi treenailtu rally-tokoa eri porukoissa. Rally-tokon saralla kävimme avaamassa kisaurankin vähän ex-tempore, kun Jyväskylässä sattui olemaan kokeet. Yllätykseksi tuomisina saimme täydet 100 pistettä! Vähän tuuriakin toki oli, ettei yhtään virhettä tehty, mutta kyllä Taika oli myös hyvässä vireessä ja ohjaaja jotenkin onnistui välttämään omat virheet. Ehdottomasti tätä lajiakin jatketaan, se on mukavaa yhdessä tekemistä koiran kanssa.

Tällä viikolla olisi tarkoitus vielä kokeilla hakua ja kohtahan vepe-kausi jo alkaakin, joten tuskin meille vapaa-ajan ongelmia tulee jatkossakaan. Iloista kevättä kaikille!

Lue kokonaan »

Pennut kolme kuukautta

Lisätty 23.02.2016

Onnea Helkavuoren pennuille, jotka saavuttavat tänään kunnioitettavan kolmen kuukauden iän :-) Ekat rokotukset on takana ja kaikki on kuulunut olleen hyvin eläinlääkärillä käydessä. Osa porukasta on alkanut jo vaihtaa hampaitaan. Sitä meilläkin odotellaan lähiaikoina. Kovasti on maistunut tuolin kulma Nuolelle, joten muistot jää tästäkin pentuajasta perheen huonekaluihin. Aika vähin menetyksin olemme kuitenkin selvinneet.

Nuoli aloitti jo eskarin Taitavilla Tassuilla pari viikkoa sitten ja siellä on ollut mukavaa, kun olemme päässeet tutustumaan monen näköisiin ja kokoisiin koiriin. Jyväskylän lansupentujen porukalla pidimme viime sunnuntaina pentutreffit Vesangassa. Mukana oli kaikki Jyvässeudun pennut meidän ja Todellakin kennelin pentueesta eli Nuoli, Bauno, Ava, Tahvo ja Manta. Pennuilla oli hauskaa, kun pääsivät porukalla peuhaamaan sydämensä kyllyydestä. 

PentutreffitPentutreffit

Penturiemua, Nuoli etualallaPenturiemua, Nuoli etualalla

Bauno keräsi turkkiin porukan komeimmat lumipaakutBauno keräsi turkkiin porukan komeimmat lumipaakut

 

Illalla kävimme vielä Taikan kanssa rally-TOKO treeneissä lansu-nöffiporukassa, joten molemmat koirat pääsivät viikonloppuna touhuamaan. Taika on onnellinen, kun pääsi 'aikuisten' kouluun ja teki innolla töitä. Muutenkin sen motivaatio on ollut nyt tosi korkealla, kun se vaan pääsee johonkin minun kanssa ilman pentua. Olemmekin tehneet lyhyitä TOKO- treenejä viime aikoina. Mukavaa on ollut, mutta kokeisiin ei kyllä ole asiaa vähään aikaan. Ehkä seuraava kisa onkin Rally-TOKOa, aika näyttää.

Taika RT-treeneissäTaika RT-treeneissä

Lue kokonaan »